Planlösning optimerad för familjemys med fjällvärlden utanför fönstret

På fjällsemestern vill man umgås i stugan på kvällar och vid dåligt väder. Därför är Vargbäcksvillan ritad för att umgås och ha det skönt och mysigt. Vi har också tagit tillvara på utsikten över Tänndalsfjällen.
Titta på planlösningen och läs mer genom att klicka på rummet i planlösningen eller scrolla ner till texten.

Skidbod vid Entré Tvättstuga Röda sovrummet med 4 bäddar Entré Toalett med separat dörr i badrummet Bastu Uteplats i söderläge Badrum med relaxavdelning Skorstenslös spis med öppen låga för mys i relaxen Uteplats på norrsidan Köket i storstugan Storstuga Braskamin Privat Blå sovrummet med 2 bäddar Lilla badrummet TV-loft med 2 bädd Sovloft med 2 bäddar

Storstugan

Ett storslaget rum sällan skådat. Med fönsterpartier i båda ändar är ljuset i rummet fantastik, för att inte tala om utsikten! Sitter man i den enorma soffan kan man åt ena hållet njuta av utsikten ner mot Tänndalen och Tänndalssjön, och vrider man på huvudet åt andra hållet vilar ögonen på Hamrafjällets kam. I det här rummet kan man verkligen umgås och prata om dagens äventyr på fjället framför braskaminen. Takhöjden på 4,5 meter ökar på det rymliga intrycket. En TV finns på väggen för den om vill ha nyheter eller väderrapporten för morgondagen.

Köket

Allt man kan önska inklusive ismaskin. Här finns all utrustning som krävs för att laga mat åt skidåkare. Köket står mitt i storstugan och den sociala kontakten finns, liksom utsikten, alltid nära till hands under matlagningen eller disken efteråt. Den tystgående diskmaskinen stör inte vare sig under middagen eller efteråt. Matbordet har kortsidan mot fönsterpartiet på norrsidan. Det händer allt som oftast att man blir sittande vid frukostbordet drömmande med ögonen fästa mot utsikten på Hamrafjället.

Badrummet med relax

Ett badrum att njuta i. Här kan man fastna ett par timmar efter en dag på fjället, eller varför inte spendera en heldag när snöstormen viner utanför timmerknuten. Relaxavdelningen har en soffgrupp och på väggen hänger en skorstenslös öppen spis. Genom fönstret finns utsikten mot Tänndalssjön och Tänndalsvallens skidbackar. Vill man gå ut och svalka sig finns altandörr ut till uteplatsen. Bastun rymmer 4-5 vuxna och duschhörnet är i nära anslutning och avskärmat mot soffgruppen. Toaletten inne i badrummet har egen dörr.

Röda sovrummet

Hela familjen sover skönt i ett sovrum. Med sina 4 bäddar kan hela familjen sova i detta sovrum. Nederslafen i familjesängen är 120 cm bred och rymmer både förälder och yngre barn ifall det skulle behövas.

Blå sovrummet

Det här är ett härligt sovrum. Familjesängen med 2 bäddar där nederslafen är 120 cm gör att det även går att sova tre personer här om det behövs. När man vaknar och drar upp rullgardinen slår morgonsolen och den gnistrande Tänndalssjön emot en.

Svarta sovrummet

Vargbäcksvillans "Master Bedroom" med dubbelsäng. Gott om garderobsplats och i ett eget hörn av huset lever man mest ostört i detta sovrum. Genom det liggande fönstret mot norr kan man njuta av Hamrafjället i morgonsol eller solnedgång.

Sovloftet

Gott om ytor och en generös dubbelsäng. Sovloftet är mer än 15 kvm stort och har plats för mer än sängar, även om dubbelsängen med sina 180cm är den bredaste i huset. Den branta lofttrappan gör att detta sovrum lämpar sig för vuxna. Passar kanske extra om man vill vara ifred en stund för att läsa en god bok eller på tu man hand.

TV-loftet

När vi ritade huset ritades TV-loftet för ett speciellt syfte. Skicka upp barnen att se på film medan de vuxna ostört kan umgås i storstugan. Det visade sig vara en hit, enda problemet är att vi vuxna gärna gör barnen sällskap i den rymliga 4 sits soffan som är hela 320cm bred. TVn har Canal Digitals Familjepaket. En DVD som tar alla format plus USB port att plugga in en extern hårddisk eller USB minne i finns också. TV-loftet är även sovrum (nr 5) för en sängplats. Sängen står väl avskilt från soffan och TVn men passar inte att sova i innan TVn slocknat, men då har man å andra sidan mer än 25 kvm för sig själv.

Lilla badrummet

Det här badrummet skulle få vilken vanlig fjällstuga som helst att vara avundsjuk, här är det det "lilla" badrummet. Fullt utrustat inklusive spegel med belysning, handdukstork och dusch med taksil.

Hallen

Rymlig hall med plats för alla pjäxor och skidkläder. Det finns två stycken uppfällbara pallar att sitta på när pjäxorna ska snöras på. Skidboden på utsidan av entrédörren gör att du når både skidor och snöskyffel när det snöat utan att behöva pulsa i nysnön.

Tvättstugan

Fullt utrustad tvättstuga med torkskåp för blöta skidkläder, torktumlare och tvättmaskin.

Uteplats söder

Uteplats utanför relaxen. Perfekt att gå ut och svalka sig på efter en het bastu.Utsikten är det inget fel på med Tänndalssjön, Tänndalsvallens skidbackar och dalgången att vila ögonen på.

Uteplats norr

Uteplatsen på baksidan når man direkt från köket i storstugan. Här finns plats för grillen och ett bord med 10-12 sitplatser. I början av sommaren kan man sitta och äta grillat samtidigt som man spanar på renarna på Hamrafället. Resten av året får man nöja sig med utsikten och det ogenerade läget.

Förråd

I förrådet finns plats för ytterligare skidor eller annan utrustning. På gaveln mot parkeringen finns timerstyrda uttag för motorvärmare.

Över 160 kvm är detta Timmerhus som ligger vid foten av Hamrafjället

Planlösning

Se planlösning och mer om rummen i Vargbäcksvillan

Planlösning och beskrivning
Bilder på Vargbäcksvillan i Tänndalen

Bildgallerier

Här finns bilder på huset från både sommar och vinter

Visa bilder från huset
Lyxutrustad timmerstuga i fjällen med allt för en bekväm semester

Utrustning

Har huset allt du önskar? Titta på utrustningslistan för huset

Visa utrustningslistan

Snabbfakta

165 kvm (plan 125, tv-loft 25, sovloft 15)
11+1 bäddar (4 sovrum)
2 badrum med dusch
Bastu med relax
2 TV med Canal+ (2x familjepaketet)
Braskamin
Internet 10 mbit (trådlöst)
Torkskåp, tvättmaskin, torktumlare
Skidförråd
Motorvärmaruttag (2 st med timer)
Husdjur- och rökfri

Avstånd

Lift 5 km
Längdspår 500 m
Fiske 1 km
Restaurang 1,5 km
Skiduthyrning 500 m
Snövessla 400 m
Funäsdalen 14 km
Skoterled 500 m
Pool och gym 1,5 km
Hållplats skidbuss 500 m
Boka Vargbäcksvillan via telefon eller online

Telefonbokning

0684-155 80

Onlinebokning